مد و استایل

چه پارچه هایی پرز میدهند

از جمله عواملی که در شیک پوشی موثر است، جنس پارچه است. پارچه هایی هستند که پرز میدهند که این پارچه های پرز دار دشمن خونی ما هستند، پرز دادن لباس از مشکلاتی است که باعث می شود لباس ما کهنه و شلخته بنظر برسد. ممکن است هنگام خرید لباس ندانیم که چه نوع پارچه هایی پرز می دهند و بعد از مدت کوتاهی لباس هایمان پرزدار شوند. پس بهتر است بدانیم پارچه هایی که پرز می گیرند کدامند تا هنگام خرید لباس دقت بیشتری داشته باشیم. برای اطلاع بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

چه پارچه هایی پرز میگیرند(پارچه های پرز دار)

پرزهای پارچه می‌توانند ظاهر لباس‌ها و دیگر وسایل را زشت کنند. این امر به ویژه در مورد لباس‌های تیره و ظریف بیشتر صدق می‌کند. پرزهای پارچه می‌توانند به لباس‌ها ظاهری نامرتب و کثیف بدهند. اما همه ی لباس ها پرز نمیدهند و فقط بعضی از پارچه ها مستعد پرز دادن هستند.

  • پارچه های پنبه ای: پنبه یک الیاف طبیعی است که از غوزه های گیاه پنبه تهیه می شود. الیاف پنبه ای معمولاً کوتاه و نرم هستند و به راحتی از سطح پارچه جدا می شوند. این امر باعث می شود که پارچه های پنبه ای مستعد پرز دادن باشند.
  • پارچه های پشمی: پشم نیز یک الیاف طبیعی است که از موی گوسفند و سایر حیوانات تهیه می شود. الیاف پشمی معمولاً بلند و انعطاف پذیر هستند، اما در طول زمان می توانند کوتاه و نرم شوند. این امر باعث می شود که پارچه های پشمی پرز بدهند.
  • پارچه های لنین: پارچه های لنین از الیاف طبیعی کتان تهیه می شوند. الیاف کتان معمولاً بلند و محکم هستند،اما در عین حال این پارچه ها به دلیل ساییدگی و پارگی باعث پرز دار شدن لباس میشود.
  • پارچه های پلی استر: پارچه های پلی استر از الیاف مصنوعی تهیه میشوند، و پارچه هایی که با الیاف مصنوعی تولید باشند مستعد پرز دادن میشوند.
  • پارچه های اکریلیک: علت اصلی پرز دادن پارچه های اکرلیک، کوتاه بودن الیاف اکرلیک است. این الیاف به دلیل کوتاه بودن، به راحتی می توانند از سطح پارچه جدا شوند و به صورت پرز ظاهر شوند.

نکته: غیر از این پارچه هایی که نام برده شده است، باید توجه داشته باشید در پارچه های مخمل و ساتن با کیفیت پایین نیز امکان پرزدهی وجود دارد، و همچنین پارچه هایی که بافت شل و نرمی دارند هم پرز میدهند.

جلوگیری از پرز پارچه

پارچه پلی استر

چه پارچه ای پرز میدهد

پارچه لنین

 

پارچه هایی که پرز میدهند

پارچه پشمی

پرز پارچه

پارچه پنبه ای

علت پرز دادن لباس ها چیست

غیر عواملی که در بالا ذکر شده است عوامل دیگری هم باعث پرزدار شدن لباس شما میشود که در ادامه آن علت هارا میگوییم.

  • نحوه شستشو و خشک کردن پارچه: شستشوی نادرست و خشک کردن نامناسب پارچه های پرز دار، می تواند باعث پرز دادن آنها شود. به عنوان مثال، شستشوی پارچه ها با آب داغ و خشک کردن آنها در خشک کن، می تواند باعث کوتاه شدن و نرم شدن الیاف پارچه شود و در نتیجه، احتمال پرز دادن آنها را افزایش دهد.
  • استفاده بیش از حد از پارچه: استفاده بیش از حد از پارچه ها، می تواند باعث سایش الیاف و پرز دادن آنها شود.

نحوه نگهداری از پارچه هایی که پرز میدهند

برای جلوگیری از پرز دادن این پارچه ها، می توانید نکات زیر را رعایت کنید:

  • پارچه های پرز دار را با دست و با آب سرد بشویید: آب داغ می تواند باعث کوتاه شدن و نرم شدن الیاف پارچه شود و در نتیجه، احتمال پرز دادن آنها را افزایش دهد.
  • پارچه های پرز دار را در خشک کن قرار ندهید: خشک کن می تواند باعث کوتاه شدن و نرم شدن الیاف پارچه شود.
  • پارچه های پرز دار را به صورت منظم اتو کنید: اتو کردن می تواند باعث سفت شدن و محکم شدن الیاف پارچه شود.
  • از شوینده های ملایم استفاده کنید: شوینده های قوی می توانند به الیاف پارچه آسیب برسانند.
  • پارچه های پرز دار را به صورت جداگانه بشویید: شستشوی پارچه های پرز دار با سایر پارچه ها، می تواند باعث پرز دادن سایر پارچه ها شود.
  • از شستشوی زیاد پارچه ها خودداری کنید: شستشوی مکرر پارچه ها، می تواند باعث سایش الیاف و پرز دادن آنها شود.
  • از قرار دادن پارچه ها در معرض سایش و پارگی خودداری کنید: پارچه های پرز دار را با احتیاط استفاده کنید و از قرار دادن آنها در معرض وسایل تیز و برنده خودداری کنید.
  • استفاده از سرکه:

استفاده از سرکه به عنوان یک چاشنی برای ظروف و ماشین لباسشویی نه تنها بسیار موثر است، بلکه می‌تواند از آلودگی پرزها در ماشین لباسشویی شما جلوگیری کند. با استفاده از سرکه، می‌توانید از چسبیدن پرزها در گوشه‌های ماشین لباسشویی که تمیز کردن آنها سخت است، جلوگیری کنید.

 

امیدواریم که از این مقاله استفاده و بهره کافی را برده باشید، اگر پارچه یا لباسی دارید که پرز دار شده است میتوانید با مراجعه به مقاله ی “چگونه پرزهای لباسمان را از بین ببریم” لباس های خود را عین روز اول مرتب و تمیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *